Historie oblíbené švýcarské značky Mammut, produkující kvalitní vybavení pro horolezce, turisty, nadšence outdooru a přírody, ale i běžných lidí hledající kvalitu a funkčnost, sahá do roku 1862, kdy ji založil Kaspar Tanner.

History of Brands, Mammut, blog sportby

Kolem roku 1900 fotka se zakladateli Oscarem a Kasparov Tannerem.

Průlomovými se stávají padesátá léta dvacátého století, kdy firma pracuje na výrobcích z nylonu. Na trhu s horolezeckými potřebami se objevilo revoluční lanem s názvem Mammut – Everest. Informace o kvalitě lana se šířily rychle a tak se v prvních letech stalo lano nejprodávanějším artiklem značky.

History of Brands, Mammut, blog sportby

Výroba se rozšiřovala a rodinná firma se neustále zvětšovala. Do portfolia produktů v sedmdesátých letech dvacátého století přibylo oblečení, konkrétně bunda s Gore-Tex membránou. V roce 1981 přibyly spací pytle. Osmdesátá léta přinesla transformaci z rodinné firmy na hráče na světovém trhu s obratem přes 229 milionů € v roce 2014.

Co nabízí Mammut pro milovníky outdooru, lyžování, turistiky, horolezectví a dalších aktivit?.

Kvalitní produkty určené pro vrcholové sportovce, ale i běžné uživatele. V produktech Mammut dominují nejnovější trendy v technologiích materiálů, funkční střihy, kreativita a léta zkušeností s výrobou a vývojem nejen oblečení, ale také doplňků zaměřených i na ty nejmenší detaily

History of Brands, Mammut, blog sportby

Internetový obchod Sportby nabízí množství produktů Mammut jako zimní čepice, vysokohorskou a turistickou obuv, oblečení, vaky, doplňky různých velikostí a barevných kombinací. Stačí navštívit e-shop a vybrat si to pravé pro vás.