Značka Nike patří v současnosti k největším výrobcem a prodejcem sportovní obuvi, oblečení a doplňků na světě.

Historie sahá do roku 1964, kdy vznikla společnost pod názvem Blue Ribbon Sports. Za Blue Ribbon Sports stáli atlet Phil Knight a jeho trenér Bill Bowerman.

History of Brands Nike - sportby.cz

Společnost původně působila jako distributor pro japonského výrobce obuvi Onitsuka Tiger a v první rok fungování prodali přes 1.300 párů tenisek. Teprve v roce 1971 se na světlo světa dostává název Nike, který známe dodnes. Název je odvozen od jména řecké bohyně vítězství Niké. Pod společnost Nike patří několik podznaček zasahujících různé oblasti sportu a životního stylu.

Jak vývoj značky pokračoval, investovaly se velké peníze do marketingu, což přineslo své ovoce. Světoznámý pojem „Just Do It“ vznikl v roce 1988 a je spojený se značkou dodnes. Mezi ikonické produkty patří zejména basketbalová obuv, ale i modely Air Force I, Air Max, Jordan III a mnoho dalších.

Portfolio firmy je obrovské. Prvním produktem byly běžecké boty a následně každým rokem pronikala značka do dalších a dalších sportů. Atletika, tenis, fotbal, basketbal, hokej, golf, skateboarding, surfing a mnoho dalších.

Dnes již stěží naleznete sport, ve kterém by se nepoužívaly produkty značky Nike. Samozřejmostí jsou produkty určené mužům, ženám i dětem různých věkových kategorií. Značka nezůstala jen u obuvi, rozšířila se na celé portfolio produktů doslova od hlavy po paty určených na vrcholový a rekreační sport, ale i volný čas.

Produkty Nike najdeme opravdu v každém sportu. V některých dominuje jako oficiální sponzor v jiných nabízí množství kvalitních a stylových výtvorů. Ty jsou známé svou kvalitou, precizním zpracováním, stylovostí a funkčností.

History of Brands Nike - sportby.cz

Jelikož značka patří k předním světovým výrobcem sportovních produktů, po obchodech a hlavně internetu koluje množství nekvalitních napodobenin. Koupí produktů prostřednictvím e-shopu sportby.cz máte záruku, že dostanete originální výrobek.

Ikonické produkty se známým logem „dýmky“ naleznete také v e-shopu sportby. Vybrali jsme pro vás zajímavé kousky z mnohočetných kolekcí. Na své si přijdou milovníci a milovnice fotbalu, běhání, tanečních sportů, fitness, turistiky, módních trendů a dalších oblastí. Stačí si vybrat.