V obchodech najdete mnoho druhů dětských kol, vybrat ten nejvhodnější pro vašeho prcka však není jednoduché. Nevíte jak na to? Nevadí, poradíme vám.

Některé děti mohou být na svůj věk nižší nebo vyšší. Při výběru dětského kola je třeba řídit se především výškou vašeho dítěte.

Dítě na kole nemůže být natažené, mělo by mít správné držení těla a nataženou páteř. Důležité je, aby dosáhlo nohama na zem. Každý výrobce nabízí jiný typ kola a jinou geometrii rámu.

Specialized Hotrock Hotwalk

Váha kola

Při výběru kola byste měli brát ohled i na to, z jakého materiálu je vyroben rám. Nejpoužívanější materiály jsou hliník a ocel, rozdíl mezi nimi je v hmotnosti, pevnosti i životnosti. Pro děti je vhodnější hliníkový rám, protože je lehčí a vaše dítě bude moci s kolem lépe manipulovat.

KTM Kid 1.16 Boy 2018

Bezpečnost

Nejdůležitějším atributem je bezpečnost vaší ratolesti. Proto nedoporučujeme snažit se při koupi ušetřit a kupovat kolo neznámé značky. Nejlepší, pokud koupíte kolo od ověřeného výrobce, který kola podrobuje podrobným testům bezpečnosti a zaručuje se za jeho vysokou kvalitu. Kromě toho, v případě potřeby náhradních dílů, tyto seženete mnohem jednodušší.

Dema VEGA 20

Design a barva

To, jak kolo vypadá, je důležité především pro dítě. Pokud se mu jeho nový společník nebude líbit, nebude se na něm ani rádo vozit. Proto byste udělali nejlépe, kdybyste ho vzali s sebou, aby si samo vybralo, jaká barva a model se mu líbí.

Specialized hotrock 24

Na Sportby najdete nabídku dětských kol od značek Cube, KTM a Dema. Pokud byste potřebovali v něčem poradit ozvěte se. Jsme na chatě, insta, facebooku nebo zavolejte budeme se těšit.