Čtvrtá inovovaná generace oblíbeného modelu X ULTRA 4 v sobě kombinuje lehkost a všestrannost běžeckých s odolností a stabilitou turistických bot 

Salomon je dlouhodobě vnímán jako značka, která vyvíjí produkty, jež mohou být využity všemi outdoorovými nadšenci pro skutečně široké spektrum jejich rozličných venkovních aktivit. A to vždy a za každých okolností bez kompromisů s maximální dávkou komfortu i bezpečnosti. Nezáleží, zda je vaše venkovní hřiště v horách či poblíž vašeho domova, v náročných podmínkách velehor či v městském parku. Všude se můžete plně spolehnout na vybavení značky Salomon – od obuvi, přes oblečení či další nutné vybavení.

Pro jaro 2021 se Salomon může pochlubit opravdu širokým portfoliem produktů pro všechny milovníky přírody – produktů, které splní všechna jejich náročná očekávání a učiní tak jejich pohyb v přírodě mnohem jednodušší a příjemnější.

Salomon velmi efektivně využil svých mnohaletých zkušeností lídra ve sportech jako je trailrunning a přenesl je do vývoje zcela nových konceptů vybavení pro další outdoorové sporty a aktivity, jako je třeba právě turistika. Výsledkem jsou lehké, ale přitom odolné, bezpečné a vysoce funkční modely obuvi, oblečení, batohů a dalšího vybavení. S jejich pomocí se hiking stává skutečným sportem…

Nejlepším příkladem výše uvedeného je právě nový model X Ultra 4 GTX®. “Hybridní” turistický model s technologiemi a přenesenými vlastnostmi trailrunnigových bot. Tento model a celý jeho nový koncept je výsledkem dlouhodobých a velmi podrobných biomechanických studií, jejichž hlavním cílem bylo zajistit co nejvyšší míru stability a snížit míru rizika zranění na minimum. Výsledky výzkumů totiž dokazují, že až 80% všech zranění, která jsou způsobena během turistických aktivit jsou zranění, především pak vyvrtnutí kotníku. Proto se Salomon zaměřil právě na tuto problematiku a inovoval s ohledem na toto  design svého nového modelu X ULTRA 4 a zvýšil tak výrazně ochranu a míru bezpečnosti při pohybu v náročném terénu.

Nové X ULTRA 4 GTX® jsou lehké a obratné stejně jako trailrunningové boty, přitom se vší stabilitou, přilnavostí a odolností vůči vlhkosti, tedy se všemi vlastnostmi, které potřebujete a očekáváte od turistických bot

Obratnost v terénu povyšuje na novou úroveň chassis ADV-C, která podporuje stabilitu s důrazem na oblast kotníku, aniž by ale nějak omezovala pohyb a mobilitu. Podešev z Contagrip® MA zajistí skvělou přilnavost i na mokrém kamení, zejména v sestupech. Zesílená špička ochrání vaše prsty před nepříjemným nakopnutím.

Dámský model je designován s ohledem na odlišnou fyziologi jejich chodidla a nižší hmotnost a poskytuje i vyšší pohodlí díky měkčím materálům na jazyku a místech okolo kotníků. Můžete si zvolit mezi nízkou a střední – kotníkovou variantou a mezi provedením bez a nebo s GORE-TEX®  membránou, stejně jako z vice šířek.