Historie světoznámé sportovní značky Adidas sahá až do roku 1920 a je spojována se jménem Adolf Dassler. Ale pěkně od začátku.

V roce 1920 A. Dassler s pomocí dvou ševců vyrábí první tréninkovou obuv z ručně zpracované kůže. Výroba sportovní obuvi pro několik druhů sportu postupuje, přicházejí další zaměstnanci a firma roste.

V roce 1925 Dassler vyrábí první fotbalovou obuv s přibitými špunty. O pár let později se k portfoliu atletické a fotbalové obuvi přidává i tenisová. Významný je i rok 1937, kdy přichází k vývoji sportovní obuvi ve spolupráci s Olympijským výborem ve snaze naplnit specifické požadavky různých sportovních disciplín.

Seznam vyráběných produktů zahrnuje 30 odlišných párů obuvi pro 11 druhů sportu, včetně kolečkových bruslí. Po skončení druhé světové války se do portfolia firmy přidávají brusle na lední hokej.

V letech 1948-49 se rodí název Adidas a tři proužky jsou oficiální obchodní značkou. Začíná se psát moderní historie značky. Firma se každým rokem rozšiřuje, vyrábí více a více obuvi pro další oblasti sportu. Hlavní část výroby je však směřována na fotbalovou obuv. V roce 1954 firma vyrábí přes 450.000 párů obuvi pro různé sporty.

Nové technologie, zpracování materiálu a výrobní procesy přinášejí firmě úspěch na světových trzích. Počátkem 60. letech 20. století firma přidává do výroby i sportovní oblečení. Postupem času kvalitní obuv a výrobky Adidas pronikají do sportů jako box, lyžování, fitness, tenis a dá se říci, že je jen velmi málo sportů, kde byste nenašli nějaký produkt této firmy.

V dnešní době má Adidas Group více než 25.000 zaměstnanců po celém světě, je jedním z lídrů světového trhu se sportovním vybavením a neustále přináší nové technologie, postupy a výrobky, které zpříjemňují sportování běžným rekreačním sportovcům, ale i špičkovým vrcholovým sportovcům soutěžícím na olympijských hrách.

Adidas však není jen čistě o výrobcích pro vrcholový sport, ale také o sportovní módě na každodenní nošení přístupné komukoli. Množství stylových a funkčních, ne jen sportovních, ale i volnočasových produktů značky Adidas najdete na e-shopu Sportby.