Legendární značka Burton je pojmem ve světě snowboardingu a nedílnou součástí historie boardridingu. Firmu specializující se na výrobu snowboardů, snowboardových vázání, bot, doplňků a oblečení založil v roce 1977 Jake Burton Carpenter.

sportby.cz - burton

Právě Jack, inspirovaný Poppenovým Snufferom (předchůdce snowboardu) vyrobil první snowboard této značky v garáži. Začátky byly těžké, protože zimní střediska nechtěli akceptovat jezdců na deskách.

Později, i díky zásluze Jakea Burtona, se snowboarding rozšířil do více amerických středisek a následně do celého světa. Burton je světovým pojmem a je něco jako synonymum slova snowboarding.

Od vznik udává trendy a přináší technické vylepšení do zimního deskového sportu prostřednictvím kvalitních a inovativních produktů. Firma se zasloužila o průnik do světa zimních sportů a neustále spoluurčuje trendy ve snowboardingu.

sportby.cz - burton

O průnik na americký trh se dá mluvit v roce 1983. Vlajkový obchod společnosti je ve městě Burlington, stát Vermont, USA. Následně v roce 1985 proniká Burton i do Evropy, když zakládá svou evropskou divizi v rakouském městě Innsbruck.

Firma se nadále rozrůstala a přibývaly další její součásti. Sesterská firma Anon se zaměřuje na výrobu slunečních a snowboardových brýlí, přileb. Stylová sestra Burtonu značka Analog je zaměřena hlavně na náročnější a core jezdců.

Burton nabízí kvalitní snowboardy různých typů a provedení pro muže, ženy a děti. Vázání patří k těm nejlepším a nejspolehlivějším na trhu s velkým množstvím výběru.

sportby.cz - burton

Snowboardové boty této firmy již dlouhodobě nabízejí různé technické vylepšení a patří k těm nejprodávanějším na trhu. Samozřejmostí je velké množství oblečení určeného pro všechny věkové kategorie a styly. Nesmí chybět termo oblečení, rukavice, čepice a několik doplňků.

Burton však není jen o zimě a snowboardingu. Stylově a kvalitně se do této značky obléknete iv létě, na jaře a podzim. Přechodné bundy, trička, batohy, rifle, krátké gate, mikiny, kšiltovky a samozřejmě mnoho dalšího. Produkty značek Burton, Analog ai Anon najdete v e-shopu Sportby tak zkontroluj web určitě ti něco padne do oka.