Firma Oakley byla založena James Jannard v roce 1975. Název Oakley byl odvozen od Jamesova domácího mazlíčka, anglického setra jménem Oakley Anne.

V prvních letech se firma specializovala na výrobu množství doplňků na motocross, mezi něž patřily i ochranné brýle. Mezi její převratné produkty patřily držadla na řídítka motocyklů. Byly ergonomické, dobře se daly uchopit a byly vyrobeny z nového materiálu Unobtainium.

History of Brands: Oakley

Firmu proslavily zejména brýle. Právě na ty se začala firma zaměřovat po úspěšném vydání modelu slunečních brýlí O-Frame v roce 1980. Rostoucí prestiž, kvalita a technická inovace produktů se přetavila v roce 1983 do vydání prvních snowboardových brýlí.

Mezi portfolio firmy Oakley patří sluneční brýle, snowboardové, lyžařské, cyklistické a brýle určené na řadu dalších sportů. Nejsou to však jen celé produkty, ale i dílčí doplňky jako rámy, čočky, ochranné skla.

History of Brands: Oakley

Značka je známá svou kvalitou, technickými inovacemi, více než 600 patenty a produkty pro běžné spotřebitele, ale i vrcholové sportovce, olympijské teamy, armádu a všechny, co hledají spolehlivost v těch nejnáročnějších podmínkách.

Ať už se jedná o aktivity v zimě, nebo létě. K dispozici jsou snowboardové / lyžařské brýle s nejnovějšími technologiemi a ve více tvarových provedeních, přilby patřící k těm nejlehčím na trhu, sluneční brýle na dennodenní aktivity, ale i sport.

History of Brands: Oakley

Značka Oakley neustále inovuje své produkty a přichází s novými technologiemi, které zlepšují vlastnosti produktů a patří k jednotce na trhu. K vytříbené technice se přidává stylový design a kvalitní materiály. Právě tato kombinace dělá značku tak oblíbenou.

History of Brands: Oakley

Brýle a další produkty značky Oakley jsou určeny širokým masám lidí bez rozdílu věku a pohlaví. I ve sportovním e-shopu Sportby si vyberete z množství produktů. Nesmí chybět ani doplňky jako vaky, čepice, obuv a oblečení.