Známá světová boardriding a lifestyle značka Quiksilver pocházející z Austrálie začala psát svou historii počátkem 70. let 20. století.

Založili ji dva surfaři Alan Green a John Law ve městě Torquay v australském státu Victoria, ale její podstatná část se nachází na kalifornské Huntington Beach. Logo značky bylo inspirováno japonským malířem Hokusaiom a jeho vlnou Kanagawa.

HISTORY OF BRANDS: QUIKSILVER

K vlně symbolizující surfing se přidala hora, která reprezentuje snowboarding, dvě sportovní odvětví ve kterých se značka angažuje. Quiksilver je jedním z největších světových výrobců surfového a boardriding oblečení na světě.

HISTORY OF BRANDS: QUIKSILVER

Od založení značka v sobě kombinuje funkčnost, kvalitu, umění a módu s cílem přinášet milovníkem vln a hor kvalitní produkty od stejně smýšlejících lidí. Quiksilver je i pokrok ve světě prémiových materiálů, ekologii v produktech a při výrobě, množství doprovodných akcí a aktivit na zvýraznění lásky k boardriding a přírodě.

Značka se rychle vyvíjela a zasahovala stále širší oblasti boardridnigu. Od surfových boardshortiek, přes technické neopreny až po snowboardovou výbavu té nejvyšší kvality. Několik modelových linií je určených jako mladým a nespoutaným sportovcům, tak i starším a rozvážnější mistrem sportu.

Na jedné straně dominující barevnost a zajímavé střihy, na druhé preciznost tvarů, výběrové materiály a duch značky.

HISTORY OF BRANDS: QUIKSILVER

Nedílnou součástí značky Quiksilver je jejich sestra Roxy určená něžnějšímu pohlaví. Znakem Roxy jsou dva znaky Quiksilver postavené proti sobě zrcadlově.

E-shop Sportby nabízí produkty Quiksilver a Roxy určené na zimní, ale i letní sezónu. V zimě si vyberete z kvalitních bund, kalhot, rukavic, svetrů, kabátů, termoprádla a množství doplňků jako přilby, ponožky, čepice.

HISTORY OF BRANDS: QUIKSILVER