Značka Volcom vznikla v roce 1991 a byla inspirována kreativním duchem mladých lidí toužících po nespoutané svobodě a volnosti. Tvůrci mají vizi, která přeměňuje překážky na příležitost realizovat se a přeměňovat sny na realitu. Jak to všechno začalo?

volcom - sportby.cz

Richard Woolcott a Tucker Hall se v roce 1991 vydali na snowboardový výlet, který navždy změnil jejich životy. Tucker byl bez práce a Richard se tak brzy vrátit z výletu nechystal. Velké množství sněhu, každodenní přídavky a skvělé ježdění powdru prodloužili jejich pobyt na horách o další týden.

Máme vizi, která přeměňuje překážky na příležitost, tvůrčí odvahu pokusit se o nemožné … A objevit to zvláštní.

O dva týdny později opustil práci i Richard a užíval si snowboarding plnými dúžkami. Už na předchozím výletě se Richard s Tuckerem bavili o založení nové oděvní značky, ale vize zatím neměla reálné kontury. Na jaře se však začala rýsovat nová značka, která měla mít blízko k oblíbeným sportem Richarda a Ruckert – skateboardingu, snowboardingu a surfingu. Vstupní vklad 5.000 USD na rozběh podnikání půjčil klukům Richardův otec. Historie značky Volcom mohla začít psát.

volcom - sportby.cz

Volcom vzešel od lidí, kteří neakceptovali zažité způsoby žití a snažili se jít proti proudu. Bylo to v období kdy se na snowboarding a skateboarding pohlíželo jako na něco zkažené, kdy v USA vrcholila recese, probíhaly pouliční boje V Los Angeles a válka v Zálivu byla na spadnutí. Změna byla cítit ve vzduchu.

volcom - sportby.cz

Richard a Tucker cestovali po celém světě, na šílených výletech se setkávali s kamarády a hlavně hodně jezdili. Pracovní stránka výletů byla minimální. Centrála byla zřízena v Newport Beach, konkrétně v Richardově ložnici a celý obchod probíhal z další ložnice, tentokrát Tuckerová v Huntington Beach. Dvojice nevěděla nic o obchodu s oblečením, to však nevadilo, šlo o kreativitu a myšlenku. První rok se prodalo oblečení v hodnotě 2.600 USD.

Od těchto divokých začátků prošel Volcom dlouhou cestu a začal se šířit po celém světě. Filozofie značky však zůstala zachována. Volcom svůj postoj vyjadřuje prostřednictvím hudby, umění, filmů, sportovců a oblečení.

V roce 2011 Volcom koupila luxusní francouzská skupina PPR, v níž portfoliu jsou i světoznámé módní značky jako Gucci nebo Yves St. Laurent, za 608 milionů dolarů.

volcom - sportby.cz

Volcom produkty jsou určeny všem, co mají rádi kvalitu, neotřelost, funkčnost a styl spojený s boardšportom. V e-shopu Sportby.cz najdete zimní a letní kolekci s množstvím produktů. Nechybí oblečení, boty, ale i různé doplňky.