Značka Lib Tech patří do rodiny značek spadajících pod Mervin Mfg. Spolu se snowboardovými značkami GNU, Roxy a značkou Bent Metal produkující kvalitní vázání tvoří portfolio amerického seskupení Mervin.

libtech-sportby.cz

Začátky historie sahají do roku 1977 kdy Mike Olson postavil svůj první snowboard. Profesionální výrobě snowboardů se začal Mike věnovat od roku 1984. Později se k Mike přidává Peter Saari. Snowboardy Lib Tech patří k těm nejlepším na světě a to nejen pro revoluční technologie použité v snowboardech, ale i pro ekologickou produkci.

Jaké inovativní technologie přinesl Lib Tech světovému snowboardingu?

Magne-Traction: speciální „zvlněné“ hrany na snowboardu se sedmi body kontaktu na lepší carving, udržení hrany a bezpečný přechod i toho nejtvrdšího terénu. Těchto sedm bodů kontaktu zvlněné hrany zajišťuje lepší držení hrany na tvrdém nebo zledovatělém povrchu jako běžné hrany.

Rozložení bodů kontaktu závisí na délce snowboardu a jeho hran. Tři největší „zuby“ zvlněné hrany jsou mezi vašimi nohama, aby zajišťovaly hranění uprostřed snowboardu. Ostatní „zuby“ hrany jsou v přední a zadní části hran snowboardu.

libtech - Sportby.cz

Od zavedení a patentování Magne-Traction hran způsobily revoluci v snowboardovém průmyslu, důkazem je více než 20 prestižních ocenění.

Banana technologie: Snowboard už nemá jen cambrové prohnutí (body kontaktu snowboardu jsou v přední a zadní části), ale i banánové, kde je bod kontaktu snowboardu s povrchem ve střední části.

V roce 2008, kdy poprvé firma Lib Tech přišla na trh s touto technologií, dosáhl nárůst prodeje obdivuhodných 81%. Technologie od svého vzniku získala samozřejmě velké množství ocenění.

libtech - Sportby.cz

Zavedení banánové technologie bylo dalším velkým obratem v snowboardovém průmyslu.

Desky vybavené technologií Banana jsou vhodné jak pro začátečníky, tak i pro zkušené jezdce hledající zábavu a potěšení na svahu.

Široké portfolio desek značky Lib Tech zaručí ten správný výběr pro vaše jezdecké schopnosti a to, co milujete.

Fabrika, kde se snowboardy Lib Tech, GNU a Roxy vyrábějí je celosvětově známá za svůj dlouhodobý závazek k udržitelnosti životního prostředí. Ve výrobě se nahradil toxický ABS plast za recyklovatelný polyetylén, zavedlo se používání bambusu, vyloučili se toxické a nebezpečné látky při výrobě, dbá se na recyklovatelnost materiálů a využití odpadu z výroby snowboardů na další zpracování.

libtech - Sportby.cz

Sportby nabízí množství modelů snowboardů značky Lib Tech a pokud pro vás snowboard není jen deska, ale mnohem více, sáhněte po produktu od Mervin Mfg.