Světoznámá značka stylové a kvalitní obuvi Converse vznikla v roce 1908 v americkém městě Malden. Zakladatelem byl Marquis Mills Converse, který před tím než si založil vlastní firmu Converse pracoval v obuvnickém průmyslu.

Do roku 1915 se firma zaměřovala na pracovní obuv pro muže a ženy z gumového materiálu a až po tomto roce se jí specializace přeorientovala na sportovní obuv.

History of Brands Converse

Významný rozvoj společnosti přišel v roce 1917, kdy firma představila speciální basketbalové tenisky Converse All-Star.

Od tohoto momentu se stala značka součástí basketbalové historie v USA. Model Converse All-Star se stal legendou mezi sportovci a později i mezi běžnou populací.

Vstup USA do druhé světové války pro firmu Converse znamenalo přeorientování výroby sportovní obuvi na vojenskou. Po skončení války se značka stala ikonou amerického lifestylu a vysokoškolského života.

History of Brands Converse

V 80. letech 20. století se populárními staly tenisky All-Stars. Legendární a ikonická je pěticípá hvězda na zmíněném modely tenisek od Converse.

Rok 2009 přinesl pro značku novou modelovou linii určenou pro skateboarding a lifestyle kolem něj pod názvem CONS.

Novodobá inovace znamenala nejen použití nových kvalitních materiálů, ale i pár drobných vizuálních úprav při zachování old school vzhledu.

History of Brands Converse

Legendární model tenisek Chuck Taylor All-Star s v roce 2015 dočkal inovací v podobě modelu Chuck Taylor II.

Tenisky od Convers jsou určeny nejen milovníkům skateboardingu a adrenalinových sportů, ale i pro milovníky stylu a kvality. Legendární All-Stars by neměly chybět v žádném pánském nebo dámském botníku.